You are currently viewing Sekitar Webinar Program Orientasi Tingkatan 1 SMK Skudai 2021

• Post author:
  • Post category:HEM

Webinar Program Orientasi Tingkatan 1 SMK Skudai 2021 telah berjaya dilaksanakan secara atas talian menggunakan medium Youtube Live pada 20 dan 21 Januari 2021 yang lepas. Terima kasih kepada para ibubapa/penjaga dan murid yang telah berjaya mengikuti program selama dua hari ini.

Sekitar Webinar Program Orientasi Tingkatan 1 SMK Skudai 2021

Tahniah juga kepada Unit Bimbingan dan Kaunseling dan Unit ICT SMK Skudai kerana berjaya melaksanakan program orientasi Tingktan 1 buat julung-julung kalinya secara atas talian.

Sekitar Webinar Program Orientasi Tingkatan 1 SMK Skudai 2021

Kepada ibubapa/penjaga dan murid Tingkatan 1 yang tidak berkesempatan untuk mengikuti sesi webinar ini secara langsung, boleh menonton rakaman video berikut.

Sesi 1 (20 Januari 2021)

Aturcara Program
1. Taklimat Program Orientasi Tingkatan 1 2021 oleh Pn. Kamsiah binti Shufaat @ Mohd (Guru Bimbingan & Kaunseling)
2. Pengenalan Profil Sekolah
3. Ucapan Alu-aluan Pengetua SMK Skudai, Pn. Sharifah Junaidah Binti Syed Abd Rahman
4. Ucapan PK HEM, Pn. Rashidah binti Abd. Kadir
5. Ucapan PK Petang, En. Law Kah Loo
6. Pengenalan Lagu Sekolah
7. Sembang Santai Bersama Kaunselor Sesi 1: “Budaya SMK Skudai”

Sesi 2 (21 Januari 2021)

Aturcara Program
1. Taklimat Kurikulum oleh En. Mustafa Kamal bin Md. Yusof (PK Pentadbiran)
2. Taklimat Disiplin oleh En. Ku Syaidy bin Ku Yahya (Ketua Guru Disiplin Sesi Petang)
3. Taklimat Kokurikulum oleh Pn. Teoh Wooi Hung (PK Kokurikulum)
4. Sembang Santai Bersama Kaunselor Sesi 2

Selamat datang sekali lagi kepada semua murid tingkatan 1 ke alam persekolahan sekolah menengah di SMK Skudai!