Day: September 8, 2017

SMK Skudai muncul 10 Sekolah Terbaik FrogPlay Championship 2017

Masih segar dengan kejayaan mengungguli Carta 20 Sekolah Terbaik bagi Pertandingan FrogPlay Championship 2017 pada bulan lepas. SMK Skudai sekali lagi menerima berita baik daripada pihak Frogasia, yang memaklumkan bahawa sekolah kita telah berjaya mara ke peringkat seterusnya iaitu memasuki carta 10 Sekolah Terbaik!

Carta Kedudukan Top 10 FrogPlay Championship 11 Jun hingga 11 Ogos 2017

Untuk peringkat ini, 10 sekolah yang terpilih akan membentangkan cerita mereka kepada barisan juri Frogasia melalui Google Hangout bermula pada 11 September – 22 September 2017. Pemenang tempat pertama, kedua dan ketiga akan ditentukan daripada sesi wawancara ini.

Jom, doakan kejayaan SMK Skudai di peringkat seterusnya.

Selamat Bertugas di Tempat Baharu, Tuan Pengetua

Sukacitanya dimaklumkan bahawa Tuan Pengetua SMK Skudai, Pn Zuraidah Binti Said, akan bertugas sebagai Pengetua di SMK (P) Sultan Ibrahim (SIGS), Johor Bahru bermula 10 September 2017 (Ahad).

Salam Perpisahan Pn Zuraidah
Seluruh warga sekolah SMK Skudai mengucapkan selamat bertugas dan mencurah bakti di sekolah baharu. Segala jasa Tuan Pengetua selama hampir 3 tahun di sini akan kami kenang sampai bila-bila. Terima kasih, Tuan Pengetua!